Zelfgemaakte knoflooksaus | Recept

Deze knoflooksaus maken in de slowcooker is niet een goed idee. Sterker nog… Het gaat je niet lukken. Door de mayonaise gaat je saus schiften. Daarna is weggooien de enige optie. Maar knoflooksaus is wel erg lekker bij je vlees uit de slowcooker. En zelf knoflooksaus maken is erg gemakkelijk.

zelfgemaakte knoflooksaus

Ingrediënten

  • 4 Teentjes knoflook
  • 300 ml Mayonaise of yogonaise
  • Peterselie ( een handjevol)
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Om deze knoflooksaus te maken is het belangrijk dat alle ingrediënten goed gemengd worden. De knoflook moet goed geperst of klein gesneden worden. Je kunt trouwens ook knoflookpuree kant-en-klaar kopen in de winkel. Zoek naar een klein potje met het opschrift: ‘gehakte knoflook’. Een theelepel van dat spul staat ongeveer gelijk aan een teentje verse knoflook. De peterselie moet erg fijn gesneden worden. Vind je je saus wat te dik, met een klein scheutje water wordt het dunner. Vergeet niet om daarna goed te kloppen.

Reacties of tips?

Mail dan! Het adres is carina@slowkitchen.nl

© SlowKitchen.nl / Carina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *