
Groene peperroomsaus is erg lekker bij gebraden rundvlees, maar ook over je biefstuk, steak, varkenshaas, beenham en vele andere soorten vlees. Zelfs met kipfilet is het ontzettend lekker. Eigenlijk past deze groene peperroomsaus overal wel bij.
Wat heb je nodig om de saus te maken?
- 1 sjalot
- 50 gram ongezouten roomboter
- 2 eetlepels groene peperkorrels
- 1 gedroogd laurierblaadje
- 380 ml vleesfond
- 250 ml verse slagroom

Hoe maak je de saus?
Snipper de sjalot in kleine stukje. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ongeveer 7 minuten. Zet het vuur middelhoog, voeg de slagroom toe en laat voor de helft inkoken tot er 250 ml over is. Dit duurt 8-10 minuten. Roer regelmatig want anders kookt het vast aan de bodem van je pan.
Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.