Wat is een slowcooker?

Een slowcooker is een elektrisch apparaat waar je heel langzaam je eten in gaart. Wil je snel een maaltijd op tafel zetten, dan is een slowcooker niet geschikt. Het bereiden van je eten duurt al snel een paar uren en heb je een groot stuk vlees dan ben je al snel een uurtje of acht kwijt.

Hoe werkt een slowcooker?

Een slowcooker zorgt ervoor dat je eten heel langzaam en op een lage temperatuur gaar wordt. Hierdoor zal je vlees veel malser en sappiger worden dan wanneer je het bakt. Het kost je meer tijd, vaak wel tot acht uren, maar er is ook een belangrijk voordeel. Je hoeft er in de meeste gevallen niet bij te blijven om je eten in de gaten te houden. Ga gewoon aan het werk of iets anders doen. Je eten is zo goed als klaar wanneer je thuiskomt. Per saldo besteedt je minder tijd aan de bereiding van je maaltijd dan wanneer je op gas zou koken.

Zijn slowcookers duur?

Wat is een duur? Er zijn al goede slowcookers voor twee tientjes te koop bij Lidl, maar je kunt ze ook wel voor een euro of 130 krijgen. Het is maar net welke eisen je hebt. Natuurlijk is een grote slowcooker duurder dan een kleine en wil je een met een timer of met meerdere functies dan ben je ook meer geld kwijt. Voor de mensen met een kleiner budget zetten we een aantal slowcookers op een rij, die per stuk minder dan vijftig euro kosten.

Verbruiken slowcookers veel stroom?

Nee. Dat valt reuze mee. Waarschijnlijk verwacht je dat hij aardig wat verbruikt omdat hij soms zeker acht uren aanstaat. Het apparaat verbruikt ongeveer net zoveel stroom als een lamp. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je energierekening omhoog schiet.

Waar komt die slowcooker eigenlijk vandaan?

[amerika] [armenvoedsel in jaren tachtig, toen minder populair] [nu weer populairder omdat mensen alternatieven zoeken voor gas en koken uit pakjes en zakjes]

Geef een antwoord