Stamppot Boerenkool | Recept

Natuurlijk kun je stamppot boerenkool ook gewoon in een pan maken en natuurlijk is het dan eerder klaar. Maar als je weg moet, laat je je pan niet zomaar op het vuur staan toch? De slowcooker is dan ideaal. Bijna alles in de pot, stekker erin. Instellen op 4 uren low en je kunt doen wat je wilt doen. Wel zeggen we erbij dat het in een gewone pan misschien wat minder bewerkelijk is allemaal.

Het afgieten van het water gaat namelijk vrij onhandig. Je keramische pot is warm en zwaar en dan zit er ook nog eens warm water in en je wilt niet dat je boerenkool en de aardappels in de gootsteen belanden. Misschien dat je er wat meer handigheid in krijgt als je het vaker doet.

Ingrediënten

  • 1300 gram geschilde aardappelen
  • Twee runderbouillonblokjes
  • 600 gram gesneden boerenkool
  • Een zakje verstegen boerenkoolkruiden
  • Worst

Gezond

Boerenkool is supergezond en wordt ook wel eens aan het rijtje van superfoods toegevoegd. De groente barst van de antioxidanten. In boerenkool zitten ook veel vitamines. De groente is rijk aan vitamine A, K1, B2 B6. In een ons boerenkool zit 40 milligram vitamine 6 en 5066 microgram bètacaroteen. Dit zorgt net als vitamine A, voor een goede weerstand en is erg belangrijk voor het gezichtsvermogen, maar ook voor gezonde botten, tanden, huid en voor de groei.

Hoe maak je boerenkool in de slowcooker?

Schil de aardappelen en doe ze in je slowcooker. Doe water in je slowcooker. De precieze hoeveelheid is moeilijk in te schatten. Zorg dat je aardappels net onder water staan. Zelf los ik eerst de bouillonblokjes op in het water wat ik erbij ga gooien. Doe de boerenkool bovenop de aardappels en klaar! Nou ja, klaar… Klaar om je slowcooker aan te zetten in ieder geval. Ik heb hem 4 uren op de lage stand gehad. Ben je thuis? Kijk dan tussendoor even of je aardappels gaar zijn. De ene aardappel is de andere namelijk niet. Het laatste half uur leg je de worst er bovenop. Zijn de aardappelen gaar dan komt het moeilijkste werk. Het afgieten. Ik vond dit zelf vrij onhandig. Met twee pannenlappen heb ik mijn keramische pot naar de gootsteen gesjouwd. Deksel erop en afgieten maar. Daarna heb ik alles in een grote pan gedaan omdat ik niet wil stampen in mijn pot. De kruiden van Verstegen heb ik er doorheen geroerd.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord