Rabarbercrumble

Rabarber is een groente die een groene tot rode kleur heeft, met groene bladeren aan de top. De stengels zijn stevig en hebben een ietwat zure smaak. Helaas is rabarber maar een paar maanden per jaar verkrijgbaar. Het seizoen van rabarber loopt ongeveer van april tot en met juli.

Wij maken van rabarber vaak rabarbercrumble. Dit is de variant met aardbeien in de oven. Maar je kunt het ook in de slowcooker maken. Hieronder vind je het recept

Wat heb je nodig voor rabarbercrumble

• 50 ml appelsap

• 1 zakje vanillesuiker

• 1 theelepel kaneelpoeder

• ½ theelepel kardemompoeder of gember

• 120 gram geleisuiker

• 2 doosjes aardbeien

Voor de crumble:

• 150 gram bloem

• 50 gram amandelmeel

• 3 eetlepels havervlokken

• 4 eetlepels poedersuiker

• 120 gram ijskoude boter in blokjes

Hoe maak je rabarbercrumble?

Snijd de rabarber in stukken. De draden hoef je niet te verwijderen, maar was de rabarber eerst wel even voor je gaat snijden. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en laat het een uur low garen.

Meng dan de ingrediënten voor de crumble tot je dikke grote kruimels hebt. Dit meng je weer met de rabarber en de aardbeien. Bereid de Crumble in 2 uur op hoog of in 4 uur op laag. Je kunt dit al de avond van te voren aanzetten. Na de 2 of 4 uur schakelt de slow cooker over op warm houden. Daar wordt het alleen wat dikker van. Het blijft erg lekker.