Poor Man’s Stew | Recept

Een ideaal gerecht voor in de slowcooker: gemakkelijk, gezond en nog lekker ook. Gehakt, aardappel en Mexicaanse groenten zijn de basis. Verder voeg je toe waar je zin in hebt, in de hoeveelheden die jij lekker vindt. We geven je ons voorzetje, want in principe is er een ontelbaar aantal varianten mogelijk. Wij maken het met gehakt, maar het kan ook met kipfilet. Of zonder vlees.

INGREDIËNTEN

500GR half-om-half gehakt
orgenao (vers of gedroogd)
knoflook (vers, gehakt of gedroogd)
ui (vers of gedroogd)
een klein beetje sambal manis
1 zakje (mini-krieltjes)
roerbakgroenten Mexicaanse stijl (diepvries of versvak)
een potje bruine bonen of kidneybonen
1 of 2 pakjes Tomato Frito

EEN PAAR MINUTEN WERK

Meng het gehakt met oregano, knoflook, uit en sambal. Gebruik van alles zoveel je wilt. Houd je niet heel erg van ui? Gebruik dan wat minder. Ben je dol op pittig? Dan pak je wat meer sambal. Rul het gehakt in een ruime pan. Je hebt nu het meeste werk al gedaan.

GOOI ALLES BIJ ELKAAR

Doe het gehakt in je slowcooker en voeg de mini-krieltjes, roerbakgroenten, kidneybonen en Tomato Frito toe. Roer alles door elkaar en zet de slowcooker zes uren op laag. That’s all!

VARIATIE: NACHO OF WRAP

Je kunt een deel van het resultaat in een wrap wikkelen. Die kun je zelf maken of kant en klaar kopen. Je kunt ook nacho’s serveren om bij je poor man’s stew te serveren. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen… Doe wat jij lekker vindt!

Geef een antwoord