Pizza Pulled Pork | Recept

Een pizza in de slowcooker? Nee, dat is eigenlijk niet de bedoeling. Hoewel… Het kàn wel! In dit geval gebruik ik nog steeds de oven. Ik maakte zoveel pulled pork, dat er genoeg overbleef om er een pizza mee te beleggen.

Ingrediënten

1 Pizzabodem
80 gram barbecuesaus
1 Bolletje buffel-mozzarella, in plakjes gesneden
100-150 gram pulled pork
1 rode ui, in ringen gesneden

25 gram coleslaw

OF

25 gram IJsbergsla

Pizza pulled pork

Gemakkelijker wordt het niet!

Hoewel… Je kunt alles zo moeilijk maken als je zelf wilt natuurlijk. Je kunt een kant-en-klare bodem kopen in de supermarkt of een verpakking met alle ingrediënten voor een pizzabodem erin. En uiteraard kun je, als je dat heel graag wilt, zelf aan de slag met water, gist, suiker, bloem, zout en olijfolie. Als je Google vraagt naar ‘pizzabodem recept’ kom je een heel eind. Ik kies zelf voor dit recept meestal voor een van de eerste opties, vooral als ik geen tijd en/of zin heb om er heel veel werk van te maken. Gemak dient de mens, is het niet? Voor de saus geldt eigenlijk hetzelfde. Je kunt het uit een flesje halen of de barbecuesaus zelf maken. Heb je een bodem en saus? Dan hoef je eigenlijk alleen de ingrediënten er nog op te leggen. En dan alleen de ingrediënten, waar je zin in hebt. Sommige mensen willen of kunnen geen kaas eten. In dat geval laat je de mozzarella gewoon weg. Het belangrijkste, de pulled pork, heb je waarschijnlijk eerder al gemaakt en ligt al in je koelkast of diepvries.

Bereiding

! Denk erom, dat je de ingrediënten zo verdeelt, dat er tot de rand een centimeter overblijft

– Schep de barbecuesaus op de bodem en verdeel die met de bolle kant van een eetlepel over de bodem
– Wil je kaas erbij? Verdeel die dan gelijkmatig over de bodem en de barbecuesaus
– Verdeel nu een royale portie pulled pork over je pizza
– En als laatste de in ringen gesneden rode ui

In de oven ( of op de barbecue)

Zelf zet ik mijn heteluchtoven op de hoogste stand, in mijn geval is dat 230 graden Celsius, en gebruik een pizzasteen. Laat die goed opwarmen voordat je de pizza in de oven legt. Dat de oven op temperatuur is, betekent nog niet dat de pizzasteen dat ook is. Is alles op temperatuur? Bak de pizza in vier tot zeven minuten af. Een goede indicatie is de kaas. Is die gesmolten, dan ben je wel zo’n beetje klaar. Schrik niet van de zwarte puntjes op de rand van de pizza. Dat hoort zo en is ook een prima indicatie, voor het geval je geen kaas gebruikt. Puntjes, hè? Je hoeft niet de hele rand te verbranden…

Pizza pulled pork

Finishing touch

Haal de pizza uit de oven en top af met de coleslaw of de ijsbergsla. De combinatie pulled pork en coleslaw is een logische en komt veel voor. Die coleslaw kun je in de winkel kopen, maar je kunt ook zelf coleslaw maken. We hebben een recept voor je online gezet, omdat het met meerdere gerechten uit de slowcooker gecombineerd kan worden. Denk er wel om, dat dat recept uitgaat van acht porties! Snijd de pizza op een pizzabord (betaalde link) of pizzaplank in acht stukken en geniet! Wat mij betreft is ijsbergsla overigens ook lekker fris en prima. Het geeft alleen wat minder smaak dan de coleslaw.

Reacties of tips?

Mail dan! Het adres is redactie@slowkitchen.nl

© SlowKitchen.nl

Geef een antwoord