Kaasfondue uit de slowcooker

Categories Niet gecategoriseerdPosted on
kaasfondue

Ik wist niet dat het kon, tot een vriendin me enthousiast vertelde dat ze met haar verjaardag een kaasfondue had gehad. In haar slowcooker. Stokbrood, vlees, vis rauwe groenten en dippen maar!

Wat is lekker bij kaasfondue?

  • Chorizo
  • Ham
  • Salami
  • Droge worst
  • Knakworst
  • Gehaktballetjes
  • Biefstuk of steak
  • Schnitzel
  • Gebakken bacon 
  • Kip
  • Garnalen 
  • Stokbrood
  • Krieltjes (wel eerst even bakken)
  • Nacho’s
  • Soepstengels
  • Champignons
  • Tomaat
  • Paprika
  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Selderij
  • Radijs
  • Mini augurken
  • Zilveruitjes
  • Worteltjes
  • Appel
  • Ananas

    WAARSCHUWING: zorg ervoor dat het vlees (of de vis) gaar is voor je ermee gaat kaasfonduen.

    kaasfondeu

    Wat heb je nodig?

    • 1 teentje knoflook
    • 3 dl droge witte wijn
    • 2 theelepels maïszetmeel
    • 1 eetlepel kirsch
    • Nootmuskaat
    • Peper
    • 200 gram geraspte emmentaler
    • 400 gram geraspte gruyère

    Zo werkt het?

    Wrijf de binnenpan van de slowcooker in met een doorgesneden teentje knoflook. Dit geeft de kaasfondue veel meer smaak. Schenk er vervolgens 3 dl droge witte wijn in. Doe het deksel op de pan en zet de slowcooker dan 45 minuten op hoog.

    Meng in een kommetje de kirsch en het maïszetmeel tot een glad papje. Roer een mespuntje verse nootmuskaat en een royale hoeveelheid zwarte peper door het mengsel.

    Roer het papje door de hete wijn tot het mengsel ingedikt en glad is. Het maïszetmeel zorgt ervoor dat de kaasfondue later niet gaat schiften.

    Strooi de geraspte emmentaler en de gruyère in de wijn en roer tot de kaas helemaal gesmolten is. Zet de slowcooker op de lage stand en blijf roeren tot het mengsel glad is.

    Voeg wat extra wijn toe als je de fondue te dik vindt. Je kunt hem nu serveren of een uur warm houden op de lage stand.

    Less is more. Langzamer is vaak sneller. En vooral minder werk.

    Volg Ons Overal

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *