Het kan wèl! Pizza uit de slowcooker

Wij schreven eerder dat het eigenlijk niet de bedoeling is om een pizza te maken in een slowcooker. Daar zaten we goed mis. Er kwamen reactie binnen van mensen, die dat al hadden geprobeerd. Ze stuurden zelf foto’s mee om het te bewijzen. En eerlijk is eerlijk… Nu kunnen wij het ook! Wij gebruikten onze ovalen Crockpot, dus mooi rond wordt hij niet. De smaak is het niet minder om. Wij maakten een redelijk basic pizza met pepperoni, maar zoals met elke pizza kun je variëren wat je wilt. Je kunt overigens hetzelfde doen met een naanbrood of een platbrood.

INGREDIENTEN

1 POND Pizzadeeg
1 KOPJE Tomatensaus
geraspte mozzarella
gesneden pepperoni (of iets minder pittige salami)
1 TL Italiaanse kruiden
fijngehakte peterselie (als garnering)

EEN HEEL KLEIN BEETJE VOORBEREIDING

Om de binnenpan van je slowcooker te beschermen, is het in dit geval verstandig om wat kookspray te gebruiken. Dat voorkomt, dat je met een ijskrabber of iets dergelijks je pizza uit de pan moeten schrapen. Dat zou zonde zijn van de pan. En van je pizza natuurlijk.

LET’S GO!

Leg het pizzadeeg op de boden van de binnenpan en druk het deeg naar de zijkanten, totdat de hele bodem bedekt is.
Verdeel de saus over je pizzabodem. Zorg, dat er aan alle kanten ongeveer een centimeter overblijft!
Verdeel nu de mozzarella, pepperoni en Italiaanse kruiden over de bodem. Denk opnieuw om die centimter…
Zet de slowcooker drie of vier uren op low, totdat de korst goudkleurig is en de kaas gesmolten.

FINISHING TOUCH

Haal het deksel van de slowcooker, laat de pizza een paar minuutjes afkoelen en gebruik een spatel om die uit de pan te halen. Leg op een bord en garneer met de gehakte (verse) peterselie. Snij in slices en geniet ervan. Alleen of met anderen.

VARIATIE

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het op een pizza gooien. Wij deden dat al met pulled pork en pulled chicken, maar het aantal variaties is (afhankelijk van je smaak) oneindig. Dit is dus een basis. Experimenteer en, als het resultaat naar je zin is, deel je recept dan via de mail: recept@slowkitchen.com

© SlowKitchen / 2022