hachee
  • 18 september 2022
  • SlowKitchen
  • 0

Hachee van rundvlees en ui is een typisch Nederlands gerecht. Eigenlijk is het Hollands comfortfood om gure dagen mee door te komen. Bij hachee eet je gekookte aardappels en rodekool-met-appeltjes, maar het stoofvlees past ook perfect bij witte rijst.

Riblappen

Riblappen zijn van al het suddervlees het meest malse stuk vlees. Het vlees komt uit de rug of nek van een koe en is hierdoor zacht. Riblappen zijn uitermate geschikt voor stoofschotels.

Nodig voor 4 personen

  • 750 gram riblappen
  • 3 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 100 ml water
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 1 runderbouillontablet

Bereiding:

  • Snijd het vlees in stukken van 3 centimeter en bestrooi met peper en zout. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
  • Doe het vlees, de uien, knoflook, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels rodewijnazijn, appelstroop en het water in de slowcooker. Verkruimel de ontbijtkoek en de bouillontablet erboven. Roer alles goed door.
  • Laat vervolgens het vlees 5 uur op de hoogste stand garen. Neem de laurier en kruidnagels uit de pan voor het serveren.