Gehaktbrood (MeatLoaf) | Recept

Een klassieker in Amerika, maar nog niet echt in Nederland. Meat loaf. Gehaktbrood. Heerlijk als hoofdgerecht, als bijgerecht of zelfs tussendoor. Gemakkelijk om te maken ook en in een slowcooker al helemaal. Een kwartier werk en na zeven uren (een werkdagje) een fantastisch resultaat!

INGREDIËNTEN

1KG Half-om-half gehakt

We raden overigens wel een goede kwaliteit gehakt, van de slager, aan. We kunnen niet in andermans portemonnee kijken, maar vlees in de supermakt heeft vaak een andere kwaliteit. Meer water, minder smaak. Dat is aan jou. Met kruiden kun je veel redden, maar de kwalieit van de ingrediënten maakt wel degelijk uit.

KRUID HET GEHAKT (naar smaak…)

1 ei
knoflook
paprika
ui
Groninger mosterd
ketchup
sambal manis
Italiaanse kruiden
paneermiddel (om te binden)

MENGEN MAAR!

Kneed alle ingrediënten door elkaar. Dat kan met een keukenmachine of met je handen. Zelf weten allemaal. Als je klaar bent, vorm je een brood in de vorm van een ‘loaf’. Dat betekent zoveel als dat het geen perfecte rechthoek wordt. Het heeft een ronding en is in het midden hoger dan aan de uiteinden. Een ouderwets brood dus.

IN DE SLOWCOOKER

Bekleed de bodem van de slowcooker met bakpapier of aluminiumfolie. Zo vang je het vet een beetje af. Er zijn ook siliconeroosters die je onder je vlees kunt leggen. Dat voorkomt dat het vlees in zijn eigen vet ligt. Onze ervaring is, dat dat bij dit recept eigenlijk geen verschil maakt. Zet de slowcooker zes of zeven uren op low en doe iets voor jezelf.

SAUSJE ERBIJ?

Niet verplicht, maar zeker wel een verbetering. Het laatste uur van de suddertijd nog even een goede laag saus over je gehaktbrood smeren. Wij kiezen voor de volgende samenstelling:
– 4 EL Ketchup
– 3 TL Bruine basterdsuiker
– Een paar scheutjes worcestersauce

© SlowKitchen