Indiase boterkip, Butterchicken of op zijn Indiaas: murgh makhani. Het maakt niet uit hoe je dit gerecht noemt, want het is allemaal hetzelfde. 

Boterkip is officieel een recept met heel veel boter! Je kunt het gerecht maken met kipfilet of kippendij. kippendijen zijn erg lekker in dit recept, omdat er meer smaak aan kippendijfilet zit dan aan gewone kipfilet. En ook is het vlees een stuk malser. En laat de kippendij gerust heel. Het valt toch wel uitelkaar.

kippendij

Nodig voor 4 personen:

• 600 gram kippendijen

• 30 gram boter

Voor de marinade:

• 125 gram Griekse yoghurt

• 2 theelepels Garam masala

• 1 theelepel gemalen koriander

• 1 theelepel kurkuma

• 1/2 theelepel chilipoeder

• versgemalen zout

Verder:

• 1/2 theelepel chilipoeder

• 1/2 theelepel garam masala

• 150 ml kokossanten

• zout

Hoe maak je butterchicken?

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar, kip erdoor. Laat het dan minimaal 2 uur marineren. Bak de kip met de marinade kort in wat boter in een pan. Dat geeft je boterkip extra smaak. Schep de kip dan in de slowcooker. Doe de rest van de boter erbij en een stuk santen (geperste kokosmelk) wat garam masala en chilipoeder erbij. Roeren, wat zout erbij nog en doe dan het deksel op de slowcooker. Zet op de laagste stand ( low dus) en laat het geheel 6 uur stoven.

Mocht de saus je te dun zijn, kan je er een papje van maïzena aan toevoegen en nog een half uurtje op de hoogste stand doorwarmen. Wil je dat niet dan kun je ook proberen of de saus wat dikker wordt als je het deksel er even een half uurtje afhaalt. Wat rijst erbij of wat naanbrood of een tortilla. En misschien iets fris. Een lekkere komkommersalade of radijssalade bijvoorbeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *