Blog

Featured

‘Mystery Shoppers’ for Home Loans: Government Uses Undercover Techniques on Bank

Categories MarketsPosted on

Donec consectetur condimentum magna ut luctus. Pellentesque eget viverra enim. Morbi tempor malesuada molestie. Integer a enim et diam efficitur porta et id ipsum. Curabitur pulvinar sapien ac fermentum ultricies. Proin condimentum nunc nec pharetra convallis. Sed vel efficitur risus. Sed et sapien condimentum neque sagittis eleifend et non magna. Nunc sit amet enim iaculis, sagittis erat euismod, aliquam neque.

Continue reading “‘Mystery Shoppers’ for Home Loans: Government Uses Undercover Techniques on Bank”

Stoofperen in de slowcooker zonder suiker

Categories Groente, ReceptenPosted on

Wanneer ik vroeg bij mijn oma  logeerde, aten we vaak stoofpeertjes. Knalrood waren ze niet want ik was nog te jong voor de wijn die ze normaal gesproken toevoegde. Alcohol en kinderen is not done. Denk daar ook om bij het gebruik van je slowcooker. Ook als er geen kinderen mee-eten. Het is erg belangrijk om  niet teveel wijn te gebruiken bij het koken, gezien ook de alcohol in de slowcooker niet snel zal verdampen.

Ingrediënten

  • Twee kilo stoofperen
  • Twee kaneelstokjes
  • Twee steranijs
  • 150 ml water
  • Optioneel: 150 ml rode wijn. Kies je voor de wijn? Doe er dan 100 ml minder water bij

Geen suiker

In veel slowcooker recepten wordt suiker of honing gebruikt. Zonde! De Gieser Wildeman peer heeft een zeer zoete smaak. Deze stoofpeer kookt rood en is zo zoet dat suiker toevoegen overbodig is. Zelf vind ik het wat zonde voor de smaak. Daar komt bij dat overal tegenwoordig al suiker in gegooid wordt. Daarom laat ik het weg wanneer dat kan. En honing? Feitelijk is honing een vorm van suiker. Het is een mengeling van glucose en fructose. Er is weinig verschil met andere vormen van suiker, zoals kristalsuiker en rietsuiker. In je lichaam worden alle soorten suikers op dezelfde manier afgebroken en verteerd. Wel bevat honing iets meer water dan kristalsuiker.

Bereidingswijze

Schil de stoofperen. Ja ik weet het. Het is een rotklusje. Helemaal als je stoofpeertjes erg klein zijn. En dan zijn er twee opties. Je doet ze met steeltje en klokhuis en al in de pan of je snijdt ze in vieren zodat het klokhuis eruit is. Doe het water, eventueel met wijn, in de pan. Doe de steranijs en de kaneelstokjes er ook in. En dan is het tijd om je peertjes te laten zwemmen. Slowcooker aan op standje low en dan mag je ze vier uurtjes met rust laten. Na vier uren zouden ze zacht moeten zijn, maar dat hangt ook een beetje van het formaat van je peren af.

Geniet ervan!

Kaasfondue uit de slowcooker

Categories Niet gecategoriseerdPosted on

Ik wist niet dat het kon, tot een vriendin me enthousiast vertelde dat ze met haar verjaardag een kaasfondue had gehad. In haar slowcooker. Stokbrood, vlees, vis rauwe groenten en dippen maar!

Wat is lekker bij kaasfondue?

  • Chorizo
  • Ham
  • Salami
  • Droge worst
  • Knakworst
  • Gehaktballetjes
  • Biefstuk of steak
  • Schnitzel
  • Gebakken bacon 
  • Kip
  • Garnalen 
  • Stokbrood
  • Krieltjes (wel eerst even bakken)
  • Nacho’s
  • Soepstengels
  • Champignons
  • Tomaat
  • Paprika
  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Selderij
  • Radijs
  • Mini augurken
  • Zilveruitjes
  • Worteltjes
  • Appel
  • Ananas

    WAARSCHUWING: zorg ervoor dat het vlees (of de vis) gaar is voor je ermee gaat kaasfonduen.

    kaasfondeu

    Wat heb je nodig?

    • 1 teentje knoflook
    • 3 dl droge witte wijn
    • 2 theelepels maïszetmeel
    • 1 eetlepel kirsch
    • Nootmuskaat
    • Peper
    • 200 gram geraspte emmentaler
    • 400 gram geraspte gruyère

    Zo werkt het?

    Wrijf de binnenpan van de slowcooker in met een doorgesneden teentje knoflook. Dit geeft de kaasfondue veel meer smaak. Schenk er vervolgens 3 dl droge witte wijn in. Doe het deksel op de pan en zet de slowcooker dan 45 minuten op hoog.

    Meng in een kommetje de kirsch en het maïszetmeel tot een glad papje. Roer een mespuntje verse nootmuskaat en een royale hoeveelheid zwarte peper door het mengsel.

    Roer het papje door de hete wijn tot het mengsel ingedikt en glad is. Het maïszetmeel zorgt ervoor dat de kaasfondue later niet gaat schiften.

    Strooi de geraspte emmentaler en de gruyère in de wijn en roer tot de kaas helemaal gesmolten is. Zet de slowcooker op de lage stand en blijf roeren tot het mengsel glad is.

    Voeg wat extra wijn toe als je de fondue te dik vindt. Je kunt hem nu serveren of een uur warm houden op de lage stand.

    Hachee uit de slowcooker

    Categories VleesPosted on

    Hachee van rundvlees en ui is een typisch Nederlands gerecht. Eigenlijk is het Hollands comfortfood om gure dagen mee door te komen. Bij hachee eet je gekookte aardappels en rodekool-met-appeltjes, maar het stoofvlees past ook perfect bij witte rijst.

    Riblappen

    Riblappen zijn van al het suddervlees het meest malse stuk vlees. Het vlees komt uit de rug of nek van een koe en is hierdoor zacht. Riblappen zijn uitermate geschikt voor stoofschotels.

    Nodig voor 4 personen

    • 750 gram riblappen
    • 3 middelgrote uien
    • 2 tenen knoflook
    • 2 gedroogde laurierblaadjes
    • 4 kruidnagels
    • 1 theelepel peperkorrels
    • 3 eetlepels rodewijnazijn
    • 1 eetlepel appelstroop
    • 100 ml water
    • 2 plakjes ontbijtkoek
    • 1 runderbouillontablet

    Bereiding:

    • Snijd het vlees in stukken van 3 centimeter en bestrooi met peper en zout. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
    • Doe het vlees, de uien, knoflook, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels rodewijnazijn, appelstroop en het water in de slowcooker. Verkruimel de ontbijtkoek en de bouillontablet erboven. Roer alles goed door.
    • Laat vervolgens het vlees 5 uur op de hoogste stand garen. Neem de laurier en kruidnagels uit de pan voor het serveren.

    Butterchicken of boterkip uit de slowcooker

    Categories Niet gecategoriseerdPosted on

    Indiase boterkip, Butterchicken of op zijn Indiaas: murgh makhani. Het maakt niet uit hoe je dit gerecht noemt, want het is allemaal hetzelfde. 

    Boterkip is officieel een recept met heel veel boter! Je kunt het gerecht maken met kipfilet of kippendij. kippendijen zijn erg lekker in dit recept, omdat er meer smaak aan kippendijfilet zit dan aan gewone kipfilet. En ook is het vlees een stuk malser. En laat de kippendij gerust heel. Het valt toch wel uitelkaar.

    kippendij

    Nodig voor 4 personen:

    • 600 gram kippendijen

    • 30 gram boter

    Voor de marinade:

    • 125 gram Griekse yoghurt

    • 2 theelepels Garam masala

    • 1 theelepel gemalen koriander

    • 1 theelepel kurkuma

    • 1/2 theelepel chilipoeder

    • versgemalen zout

    Verder:

    • 1/2 theelepel chilipoeder

    • 1/2 theelepel garam masala

    • 150 ml kokossanten

    • zout

    Hoe maak je butterchicken?

    Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar, kip erdoor. Laat het dan minimaal 2 uur marineren. Bak de kip met de marinade kort in wat boter in een pan. Dat geeft je boterkip extra smaak. Schep de kip dan in de slowcooker. Doe de rest van de boter erbij en een stuk santen (geperste kokosmelk) wat garam masala en chilipoeder erbij. Roeren, wat zout erbij nog en doe dan het deksel op de slowcooker. Zet op de laagste stand ( low dus) en laat het geheel 6 uur stoven.

    Mocht de saus je te dun zijn, kan je er een papje van maïzena aan toevoegen en nog een half uurtje op de hoogste stand doorwarmen. Wil je dat niet dan kun je ook proberen of de saus wat dikker wordt als je het deksel er even een half uurtje afhaalt. Wat rijst erbij of wat naanbrood of een tortilla. En misschien iets fris. Een lekkere komkommersalade of radijssalade bijvoorbeeld.

    Science Says Coffee Can Literally Heal Your Heart

    Categories FoodPosted on

    Duis erat neque, tincidunt non risus eget, pulvinar viverra felis. Maecenas ut lacinia tellus. Integer eu eleifend nulla, et semper metus. Etiam a pretium mi. Curabitur et est magna. Phasellus tempus tempor facilisis. Maecenas viverra nunc sit amet dui feugiat, sit amet ultrices eros varius. Donec hendrerit dictum sapien et suscipit.

    Continue reading “Science Says Coffee Can Literally Heal Your Heart”

    The 14 Most Genius Ordering Hacks at Chipotle

    Categories FoodPosted on

    Nunc at bibendum erat, sit amet ullamcorper sem. Praesent eu ante vulputate, ullamcorper orci vel, auctor magna. Ut porttitor vel turpis in vulputate. Nulla vel nibh eu orci semper hendrerit non vitae ex. Suspendisse potenti. Pellentesque dapibus maximus ullamcorper. Nam feugiat porta faucibus. Aenean ultricies euismod metus id maximus. In ornare, ipsum quis imperdiet mollis, libero orci feugiat ligula, vitae aliquam leo arcu cursus lorem.

    Continue reading “The 14 Most Genius Ordering Hacks at Chipotle”

    Zimbabwe women take to the streets to demand free education

    Categories WorldPosted on

    Cras mauris est, egestas eu fringilla ac, sodales nec nulla. Morbi pretium sapien id lectus euismod tincidunt. Maecenas tincidunt suscipit arcu sed viverra. Ut tristique augue at iaculis convallis. Donec condimentum enim turpis, in rutrum mi pellentesque ut. In at fringilla magna, eget finibus lorem. Aliquam non accumsan orci. Proin quis lacinia lacus, ut molestie erat. Donec at aliquet tortor. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Cras maximus lobortis sapien, nec congue risus luctus ac. Sed bibendum ante ac magna vulputate malesuada. Suspendisse purus ante, ullamcorper placerat cursus eget, faucibus quis diam.

    Continue reading “Zimbabwe women take to the streets to demand free education”

    11 Craziest Subway Sandwiches From Around The World

    Categories FoodPosted on

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris blandit, justo at tincidunt ullamcorper, mi lectus euismod eros, vitae rutrum massa nulla in lacus. In vitae aliquet nunc. Sed et velit et nisl porta scelerisque. Integer neque massa, posuere non leo vel, consectetur porta velit. In hac habitasse platea dictumst. Aliquam eget justo bibendum, placerat nunc a, semper odio. Morbi dapibus dapibus ante. Maecenas egestas, ipsum ut eleifend venenatis, nisi nisl euismod tortor, ac eleifend sem ipsum eget enim. Vivamus viverra ultrices neque quis hendrerit. Mauris porttitor ullamcorper tortor et varius. Nullam porta mollis sapien, eu tincidunt tellus molestie sed.

    Continue reading “11 Craziest Subway Sandwiches From Around The World”

    Taco Bell’s Cheesy Core Burrito Is Here

    Categories FoodPosted on

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla non mauris lobortis, interdum lorem eu, dapibus tortor. Quisque vel porta sapien, sit amet suscipit metus. Mauris sed ligula nec neque tristique maximus. Cras ac nunc tincidunt, porttitor ligula vitae, rhoncus mauris. Sed ut euismod lacus. Aenean mollis viverra diam, ac mattis sapien suscipit id. Praesent tristique enim est, dictum malesuada elit varius vel. Proin sollicitudin commodo pellentesque. Nunc tincidunt, felis quis placerat ullamcorper, dui libero ullamcorper diam, pulvinar iaculis leo enim ut sapien. Nulla facilisi. Vestibulum eget tortor felis. Phasellus dictum lectus suscipit ex placerat tempor. Maecenas tempus dapibus odio lobortis hendrerit.

    Continue reading “Taco Bell’s Cheesy Core Burrito Is Here”

    This Ultimate Breakfast Waffle Is the Ultimate Drunk Food

    Categories FoodPosted on

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec efficitur massa mauris, sit amet euismod magna scelerisque ac. Mauris vel maximus purus, ut blandit sapien. Mauris iaculis lorem a sapien volutpat, nec ullamcorper nibh egestas. Suspendisse luctus nisi at viverra ultricies. Cras vitae convallis urna. Vestibulum pellentesque non neque et tincidunt. Ut ultricies facilisis elit, ac aliquet risus laoreet vitae. Praesent eu augue elit. Maecenas quis eros turpis.

    Continue reading “This Ultimate Breakfast Waffle Is the Ultimate Drunk Food”