Barbecuesaus | Recept

Als jij sauzen liefst kant en klaar koopt (vanwege het gemak of gewoon, omdat je dat het lekkerst vindt), dan is dat prima. Je kunt echter ook zelf barbecuesaus maken. Dat maakt het gemakkelijker om zelf je ingrediënten en vooral de hoeveelheden zo aan te passen, dat de saus precies zo wordt als jij wilt. Heb je saus over.  Het goede nieuws is, dat je het in de vriezer minstens drie maanden kunt bewaren.

Ingrediënten ( 225 ml)

1 ui
100 ml water
Sap van een halve citroen
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels azijn
2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
8 eetlepels ketchup
2 eetlepels worcestershiresaus
1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
Eventueel wat peper en zout

Bereiding

Snijd de ui in kleine stukjes
Doe de ui in een steelpannetje en doe het water, de azijn, het citroensap en de bruine suiker erbij.  Laat het zachtjes pruttelen
Eventueel kun je er wat peper en zout bij doen
Breng alles aan de kook.  En laat het zachtjes pruttelen
Doe de ketchup, de worcestershiresaus en de gerookte paprikapoeder bij de sausje en laat alles ongeveer een half uurtje koken. Je huis zal al snel naar barbecuesaus ruiken.
Laat daarna je saus afkoelen. Is het goed afgekoeld dan kun je het in de koelkast zetten

Doe je het in een gesteriliseerde en goed afsluitbare pot? Dan kun je het prima een paar weken bewaren. Deze saus is trouwens ook ontzettend lekker om je spareribs mee in te smeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *